Постинг
11.02.2008 20:09 -
Диета
Обяснявам й на майка ми, че в Испания не стига, че вечерям много късно, ами и много месо ям (пълен разрив с хранителните ми навици, градени 25 години), а тя ми вика "няма страшно, стига да не е свинско". Направо ме успокои. Е на какво друго са почитатели обитателите на юг от Пиринеите, ако не на иберийската шунка, дето сега ще я лицензират за производство и в Китай?!?!??!!!!
Набивам свинско и пушек се вдига. Въпреки опитите ми да зарибя другарчетата с тиквички с кисело мляко и чесън.
Давам пример за това как се показва Валенсия на гостенка от Перу, психоложка, дошла на конференция за превенция на аутизъм в невръстна възраст - води се на ресторант на 65 км от града, за да види истинско село и истинско печено.
Резервацията ни е за 14.30 ч, но отиваме с един час закъснение, защото решаваме да минем през панаира на саламите и суджуците в Рекена, а не сме от най-ранобудните поради мулти-култи партито от предната вечер.
На панаира само нас чакат. Купуваме си един билет - пазим силите си "Ченчо", прословутия ресторант с печеното. Обаче опашките за дегустация на салами са безкрайни и понеже първо ти сипват виното, което изпиваш на гладно, докато чакаш да ти дойде редът за заветния суджук, всички са весели и щастливи, танцуват, вкарват ти по един лакът, а може и с яхния да те полеят. Добре, че е Феликс от винарна Бобал. Той е разработил специална формула за безалкохолно вино и има щанд на панаира. Успява да ни снабди с всякакви там наденици, а за десерт вкарваме по един гроздов мус. Божествен вкус! Лек, нежен, разтапя се в устата:)
Чака ни печенето, така че се запътваме към Утиел, град на 12 км, където е и Ченчо.
Закачалките в ресторанта също са по темата
Аз лично много се старах да не прекалявам със суджуците, но каквото и да правиш, според мен не можеш да се справиш с менюто на Ченчо. За първо си избрах една паста от варени картофи, сварено яйце и риба бакалао (дори и да има превод на български тази рибка, не го знам, но е превъзходна и е от типа на бялата риба). Главното ястие бяха печени ребърца, полети с някакав ароматен сос и дъхави подправки. На десерта се предадох и минах директно към кафето и лимоновия диджестив.
На връщане минахме пак през Рекена, за да оползотворим билета, а и за да има подобаваща вечеря. Аз обаче изоставих компанията и вечерях отвара от лайка с мед и лимон. Не мога да си представя как в следващите няколко дни ще хапна месо, ама знае ли човек?
Набивам свинско и пушек се вдига. Въпреки опитите ми да зарибя другарчетата с тиквички с кисело мляко и чесън.
Давам пример за това как се показва Валенсия на гостенка от Перу, психоложка, дошла на конференция за превенция на аутизъм в невръстна възраст - води се на ресторант на 65 км от града, за да види истинско село и истинско печено.
Резервацията ни е за 14.30 ч, но отиваме с един час закъснение, защото решаваме да минем през панаира на саламите и суджуците в Рекена, а не сме от най-ранобудните поради мулти-култи партито от предната вечер.
На панаира само нас чакат. Купуваме си един билет - пазим силите си "Ченчо", прословутия ресторант с печеното. Обаче опашките за дегустация на салами са безкрайни и понеже първо ти сипват виното, което изпиваш на гладно, докато чакаш да ти дойде редът за заветния суджук, всички са весели и щастливи, танцуват, вкарват ти по един лакът, а може и с яхния да те полеят. Добре, че е Феликс от винарна Бобал. Той е разработил специална формула за безалкохолно вино и има щанд на панаира. Успява да ни снабди с всякакви там наденици, а за десерт вкарваме по един гроздов мус. Божествен вкус! Лек, нежен, разтапя се в устата:)
Чака ни печенето, така че се запътваме към Утиел, град на 12 км, където е и Ченчо.
Закачалките в ресторанта също са по темата
Аз лично много се старах да не прекалявам със суджуците, но каквото и да правиш, според мен не можеш да се справиш с менюто на Ченчо. За първо си избрах една паста от варени картофи, сварено яйце и риба бакалао (дори и да има превод на български тази рибка, не го знам, но е превъзходна и е от типа на бялата риба). Главното ястие бяха печени ребърца, полети с някакав ароматен сос и дъхави подправки. На десерта се предадох и минах директно към кафето и лимоновия диджестив.
На връщане минахме пак през Рекена, за да оползотворим билета, а и за да има подобаваща вечеря. Аз обаче изоставих компанията и вечерях отвара от лайка с мед и лимон. Не мога да си представя как в следващите няколко дни ще хапна месо, ама знае ли човек?
Следващ постинг
Предишен постинг
ама знае ли човек...хахаха абе аз да кажа дето сам пробвала перуанска кухня, значи...ако тогава не умрях никога ....от люто и особено, та си и зарадвала сърцето, а между другото освен тия хубави неща, в Испания се яде малко свинско..така казват те де :)
а за бакалaото ами аз установих че макар и морско чедо не познaвам рибите :)
цитирайа за бакалaото ами аз установих че макар и морско чедо не познaвам рибите :)
че имам вино в хладилника :) Тъъъкмо си хапвах доволно-доволно!
цитирайа наздраве и добър апетит!
абе и на мен са ми готвили перуанско и определено си беше екстремно изживяване:) ама няма да откажа да го опитам в родната му страна:)
цитирайабе и на мен са ми готвили перуанско и определено си беше екстремно изживяване:) ама няма да откажа да го опитам в родната му страна:)
4.
анонимен -
Обожавам месцето,
12.02.2008 13:09
12.02.2008 13:09
ако не хапна месо все едно не съм яла. И да е вредно все тя ми е, толкова съм слаба, че мисля, че ще се счупя. Затова- месце! :)
цитирай
5.
анонимен -
Трифон
11.07.2010 15:29
11.07.2010 15:29
Бакалао-на български е риба Треска,на англ. е Cod Fish
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1369
Блогрол
1. fotolog
2. Малко бърза литература
3. Блогът на George
4. Силата в нас
5. Meet the Spanish Side of You
6. Прекрасната
7. Силната
8. Pицарят
9. Светлия
10. Провокиращия
11. Щастливата
12. Търсещия
13. Светлината
14. Фактите
15. За да знам, за да не забравя
16. Носталгични дневници
2. Малко бърза литература
3. Блогът на George
4. Силата в нас
5. Meet the Spanish Side of You
6. Прекрасната
7. Силната
8. Pицарят
9. Светлия
10. Провокиращия
11. Щастливата
12. Търсещия
13. Светлината
14. Фактите
15. За да знам, за да не забравя
16. Носталгични дневници